DolceBlog

Hieronder vind je een selectie van wat er allemaal leeft in de wereld van dolce. Zelf een idee voor een berichtje op deze blog? Mailen naar ilse@dolceworld.com.

10 jul Herman Maes: De Chef-kok van de Keukenbouw.

In de wereld van de professionele keukenbouw is passie een onmisbaar ingrediënt. Net zoals een chef-kok zijn liefde voor ingrediënten koestert, zo moet een keukenbouwer een diepe passie hebben voor techniek. Herman Maes, een ware meesterchef op dit gebied, belichaamt deze passie in zijn werk als geen ander.

Lees meer

01 feb Ontdek het romantische Türkiye

Geen mooier valentijnscadeau dan een romantische vakantie. Denk jij er net zo over? Verwen je partner (en jezelf) dan met een amoureuze trip naar Türkiye. Het land betovert je niet alleen met zijn rijke cultuur en natuur. Je beleeft er een heleboel hartverwarmende activiteiten die jullie liefde aanwakkeren.

 

Lees meer

19 jan 10 Tips voor een romantische getaway in Tsjechië

10 Tips voor een romantische getaway in Tsjechië

Wellness in de bergen, slapen in kastelen en badderen in bier

Schone lucht, mooie natuur, warm mineraalwater en sprookjesachtige kastelen waar je kunt slapen. Het is de perfecte combinatie voor een romantisch wellness verblijf voor twee. En waarom niet in Tsjechië? Op ongeveer 9 uur rijden of anderhalf uur vliegen bevind je je in heel ander land met andere taal, munteenheid en landschap. Ontsnap aan de zorgen van alledag en dompel jezelf onder in heilzaam water, bier of geniet van een verfrissende wandeling door de Tsjechische natuur.

Wellness op koninklijke wijze

Tsjechië kan bogen op ontelbare kastelen. Velen daarvan worden als accommodatie gebruikt en bieden wellness faciliteiten aan. Hun romantische decor gecombineerd met diensten van topkwaliteit maken ze tot een gewilde plek voor iedereen die lichaam en geest wil ontspannen. In deze vijf kastelen treed je in de voetsporen van ridders en koningen

Credit Photo Zamek Loucen

Lees meer

09 okt Gastronomika San Sebastian

René Redzepi, Rasmus Munk, Leonor Espinosa and Matthew Lightner will be at the 25th anniversary of San Sebastian Gastronomika-Euskadi Basque Country
 

Lees meer

08 mei Tuttofood 8-11 may Milano

Une édition bien remplie de TUTTOFOOD est sur la ligne de départ

 

Lees meer

19 jan Online reputatiemanagement en omgaan met reviews

De reputatie van horecazaken staat in de digitale sterren geschreven. Nu meer dan ooit.

Lees meer

13 sep EQUIPHOTEL 2022: betrokken gastvrijheid 6/10-11-2022

EquipHotel komt van 6 tot 10 november 2022 terug naar Parijs, Porte de Versailles.

Lees meer

10 aug Ontmoet, proef en ervaar Gastvrij Rotterdam 19/21-09-2022

Met de voorbereidingen in volle gang ziet Managing Director van Gastvrij Rotterdam, Robert Melaard dat de horecasector niet kan wachten: “We merken een ontzettend groot animo van horecaleveranciers, brancheorganisaties en wedstrijd organisatoren om aanwezig te zijn op de beurs. De laatste paar vrije stands worden nu nog ingevuld, waardoor we vijf zeer goed gevulde beurshallen presenteren. We kijken uit naar drie dagen boordevol inspiratie, netwerken met bestaande én nieuwe connecties. Dat is toch echt de kracht van elkaar live ontmoeten. Je bent echt weer helemaal bij na een bezoek aan Gastvrij!”


 

Lees meer

27 maa Chaine des Rotisseurs-jeune rotisseur-jeune sommelier

Jeune Sommelier en Jeune Rôtisseur 2022 verkozen door Chaîne des Rôtisseurs

Na een spannende strijd wist jonge chef Florian Daniels de prijs van Jeune Rôtisseur weg te kapen, terwijl Elise De Waele werd verkozen tot Jeune Sommelier van het jaar. Hiermee gingen weer twee beloftevolle culinaire talenten aan de haal met de toonaangevende prijzen die jaarlijks worden uitgereikt door de Chaîne des Rôtisseurs, een prestigieuze internationale gastronomische vereniging.

Lees meer

17 feb De Steigenberger Wiltcher’s rijgt de sterren aan elkaar...

Het Steigenberger Wiltcher's heeft maandag aangekondigd dat het een uniek partnerschap is aangegaan met sterrenchef Kevin Lejeune van het restaurant La Canne en Ville, dat oorspronkelijk op een steenworp afstand van het hotel was gevestigd. Na het succes van de sterrendiners die ze tijdens de lockdowns samen organiseerden, bezegelen het hotel en de getalenteerde chef hun samenwerking door dit bijzonder gewaardeerde gastronomische huis in Brussel te verhuizen naar het Brusselse hotel. De directe toegang vanaf de Louizalaan 77 maakt het een ideale omgeving voor de creatieve keuken van de jonge sterrenchef voor zowel de hotelgasten als de fijnproevers in de hoofdstad.

Lees meer

22 apr StrEat Fest 16-19 May

4 DAGEN LANG GEVEN CHEFS, RESTAURATEURS EN FOODEXPERTEN UIT ALLE HOEKEN VAN HET LAND HET BESTE VAN ZICHZELF EN KAN JIJ PROEVEN VAN HUN PASSIE VOOR KOKEN EN GOOD FOOD.

Ze gaan de Street Food uitdaging aan om je unieke en smakelijke gerechten te laten ontdekken. Concerten en dj-sets, workshops en straatartiesten begeleiden je culinaire ontdekkingen en geven het festival een over-the-top sfeer die alleen België kan bieden.

Lees meer

24 jan Loft Exclusif

Wow, what an exclusive loft and dining experience we had at Caillou. The Loft Exclusief is a one-of-a-kind private dining suite in collaboration with Sel Gris, rated 17/20 Gault & Millau, and Caillou, rated 15/20 Gault Millau

Lees meer

11 okt san sebastian gastronomika

San Sebastian Gastronomika - Waar Culinaire Magie Samenkomt met Inspiratie! 

Ik ben enthousiast om te delen welke geweldige ervaring ik heb gehad op San Sebastian Gastronomika, een van 's werelds toonaangevende culinaire evenementen. Het was een gastronomische reis als geen ander, vol met inspirerende sprekers, innovatieve producten en een levendige sfeer die me werkelijk heeft geboeid.

Lees meer

18 sep Gastvrij Rotterdam

Horecaprofessionals ontmoeten elkaar op Gastvrij Rotterdam! Als gastronomisch platform biedt het een overzichtelijk beeld van de laatste trends en ontwikkelingen in de sector. Met een compleet aanbod van bijna 500 food en non-food leveranciers is dit dé plek om u klaar te stomen voor het najaar.

Lees meer

19 jan Je eigen marketingplan opstellen: basisopleiding voor de horeca

In deze opleiding ontdek je hoe je je horecazaak (online) populair maakt d.m.v. een efficiënt marketingplan.

Lees meer

18 jan Geopend: Vis van A, het nieuwe restaurant met vismarkt van Bart De Pooter.

Wie aan de Rijnkaai in Antwerpen passeerde, kon er niet omheen: in Hangar 26-27 werd met man en macht aan het nieuwe restaurant van Bart De Pooter gewerkt. De keuken combineert verse ingrediënten uit de Noordzee met de kooktalenten van Bart en het vertrouwde team van Pastorale, zijn eerste restaurant dat onlangs 30 kaarsjes uitblies.

 

Bart De Pooter: “We brengen een totaalconcept voor liefhebbers van kwalitatieve vis. De ‘A’ verwijst naar Antwerpen, en is Antwerps dialect voor ‘vis van jou’. Daarnaast betekent de naam ook Vis van Allemaal, omdat ik vind dat kwalitatieve vis zo toegankelijk mogelijk moet blijven.” Zo is er een driegangenlunch voor 39 euro, een uitgebreid chef’s menu voor 79 euro, en kan je ook gerechten à-la-carte bestellen van ontbijt tot diner.

Lees meer

12 sep SIAL PARIS: BRON VAN INSPIRATIE ONDER PETERSCHAP VAN CHEF MAURO COLAGRECO 15/19-10-2022

De ontmoetingsplaats voor internationale voedingsinnovaties van 15 tot 19 oktober 2022 in expositiecentrum Paris Nord Villepinte .

SIAL is een bron van inspiratie voor de internationale Food-community waar synergieën ontstaan tussen de verschillende spelers met de bedoeling hen samen te begeleiden naar een collectieve en positieve impuls, en iedereen de vereiste tools te bieden om de voeding van morgen te creëren. De chef en SIAL verbinden zich er samen toe veranderingen door te voeren. 

Lees meer

22 jun Bordeaux fete le vin

The nature ally of Bordeaux wines

Paard en mens, al eeuwen een onlosmakelijk geheel als men het heeft over het werk op het veld. Dat was het toch, tot men na de oorlog besliste om de werkdieren te vervangen door nieuwe modernere middelen: de landbouwmachines. Deze tractoren werden al snel massaal ingezet en verdrongen de paarden uit de wijngaard. Daar waar de beesten in Champagne en Bourgogne nog op beperkte schaal werden ingezet verdwenen ze in de jaren 50’- 60’ volledig in de Bordeauxstreek.

Lees meer

08 maa TAVOLA

Wedstrijd Gouden Tavola bekroont de firma’s DRINK iT FReSH, Food Revolution by Didess  (2x) en Little Cheese Farm

Wat wil de hedendaagse en bewuste consument vandaag op zijn bord? Het is een op zijn minst uitdagende vraag, die echter niet zo eenvoudig te beantwoorden is. Vegetarisch, vegan, local food, clean label, aandacht voor allergenen, biologisch … het zijn al lang geen vluchtige hypes meer, maar trends die fabrikanten beter niet links laten liggen. Wat vast staat, is dat fabrikanten best rekening houden met de kritische consument. Nog meer dan in het verleden is die immers mee aan zet en stuurt hij/zij het ontwikkelings- en productieproces van (nieuwe) producten mee. Dat kwam duidelijk naar voren bij de inzendingen voor de Gouden Tavola 2022.
 

Lees meer

07 okt TUTTOFOOD 2021: SHOWCASE OF EXCELLENCE AND INNOVATION

TUTTOFOOD 2021: SHOWCASE OF EXCELLENCE AND INNOVATION

THE INTERNATIONAL AGRI-FOOD PLATFORM RETURNS WITH EXHIBITION PRESENCE

 

  • More than 900 exhibitors from 30 countries, with a significant presence of group exhibitions
  • More than 500 foreign buyers from 66 countries, with particularly large delegations from the United States, the United Arab Emirates, the United Kingdom, Russia and France
  • The new TUTTOFRUIT area, dedicated to fresh fruit and vegetables and innovations in the IV and V product range make a début and TUTTOWINE is consolidated
  • Renewed concept for Retail Plaza, with the top managers of the GDO & Retail and with, for the first time in Milan, the Pastaria Festival
  • First edition of the Better Future Award, while the Evolution Plaza is enriched with partners such as Charmen, DNV, CSQA, EURANET and Netcomm
Lees meer

Newsletter